vliegerfoto Jaarverslag

Cees Kuppens
Eibergen

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004
Fotoalbum Home vliegerfoto E-mail

Het weer was dit jaar niet erg geschikt om luchtfoto’s te maken. Of het was ontzettend heet en windstil, of we hadden te maken met onweer, hagel, heel veel wind en regen. Gelukkig kon ik nog een paar dagen in het najaar er op uit.

De eerste foto’s van dit jaar heb ik gemaakt vanuit een weiland grenzend aan Boerderijcamping de Mebel Deze camping ligt in het buurtschap de Heurne vlak bij Dinxperlo en Aalten in de Achterhoek. Samen met een aantal vliegervrienden heb ik er een weekeinde gekampeerd en eind van de middag van zaterdag 10 juni heb ik zo’n 90 foto’s gemaakt. Een kleine selectie ziet u hier, de rest kunt u bekijken in het fotoalbum.

Onderstaande foto heb ik gemaakt langs de Berkel aan de oostkant van Eibergen. Men is daar bezig de rivier te verleggen naar zijn oorspronkelijke loop. Het gebied wordt niet alleen veel fraaier, er is meer wateroppervlak en dit is beter tegen verdroging  en het bevorderd het toerisme, met name door de rondvaarten van enkele zg. Berkelzompen.  Klik op de foto om meer foto’s te zien van deze locatie met onder andere foto’s van de kruidentuin.

Mijn vakantie heb ik gevierd op Texel en was er te gast op Boerderijcamping “De vrije vogel”, gelegen tussen Oudeschild en De Waal. Op de weiden rondom de boerderijcamping kreeg ik alle gelegenheid om te vliegeren. Bij een van die gelegenheden heb ik luchtfoto’s gemaakt.


Mijn vliegers hebben op Texel zowel overdag als ‘s nachts heel wat vlieguren gemaakt en heb daarmee ook de andere campinggasten vermaakt. Klik op de foto om meer foto’s te zien van deze locatie op de fotogalerij.

Op het Vliegerfeest van vliegerclub Oirsbeek heb ik toch nog kans gezien om luchtfoto’s te maken. Klik op de foto’s om luchtfoto’s van dit gezellige vliegerfeest te zien.

Op 10 september nam ik mijn kans waar, het weer was zeer gunstig om te vliegeren. Zo maakte ik op deze dag op 2 lokaties luchtfoto’s hieronder een foto vanaf de Nieuwe Maat te Eibergen. De RK Mattheuskerk en de bijbehorende pastorie. Klik op de foto om meer plaatjes te zien vanaf evenemententerrein de Nieuwe Maat.

De Mallumse molen, een historisch plekje ten noordoosten van Eibergen. Hier heb ik gevliegerd op het boerengolfterrein. hierbij had ik op 10 augustus 2006 mooi rustig weer en durfde ik het aan om kortstondig even een beetje hoger te gaan dan normaal het geval is.Geniet van de vele foto’s die ik daar heb gemaakt en klik op de foto om meer plaatjes te bekijken van de Mallumse molen, het verleggen van de rivier de Berkel.

Vrijdagmiddag 20 oktober gaf ik een presentatie over mijn hobby, het betrof de geschiedenis van de vlieger en de mogelijkheden die je hebt met een vlieger, waaronder luchtfotografie. Dit om de lessen topografie wat leuker te maken. Ook verscheen er een krantenartikel hierover in de Tubantia.

De zandvang in de rivier ‘de Berkel’ Bij het dorpje Rekken. Toch meer wind dan ik verwachtte op de zaterdagmiddag  4 nov 2006, vandaar niet erg hoog gevliegerd en slechts een 25 tal foto’s gelukt van de 45.

Klik op de foto, om meer foto’s te bekijken van het gebied rond de Zandvang te Rekken.